Het Baken Nijkerk
Onder- en bovenbouwlocatie

Onderbouwlocatie (Groenestraat)

Kindcentrum Het Baken staat in het hart van Nijkerk en biedt een totaalpakket op het gebied van onderwijs, kinderdagverblijf, speelleergroep en buitenschoolse opvang. In ons frisse, lichte en open gebouw leren kinderen vanuit één visie en werken we als één team samen aan een doorgaande ontwikkelingslijn. Dat is goed voor de ontwikkeling van een kind en handig voor ouders omdat kinderen van 7.30 uur tot 18.30 uur op één locatie kunnen worden begeleid en opgevangen met rust, ruimte en regelmaat. Alle schooldagen zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Kinderdagverblijf Het Baken is onderdeel van Stichting Kinderopvang Amersfoort (Ska) en heeft een aantal fijne, eigen ruimtes in ons gebouw. Uw kind is zowel voor als na schooltijd van harte welkom op de buitenschoolse opvang. Daarnaast wordt vanuit Ska de voorschool (XL) en kinderopvang aangeboden.

Bovenbouwlocatie (Watergoorweg)

Na jaren van geleidelijke krimp is onze school de afgelopen jaren weer flink gegroeid. De fijne sfeer, goed onderwijs, onze leerkrachten en ons continurooster maken dat steeds meer ouders kiezen voor Het Baken. Wij staan voor inclusief (katholiek) onderwijs voor ieder kind binnen Nijkerk en zijn er trots op dat steeds meer ouders en leerlingen onderdeel willen zijn van de gemeenschap van onze school. 

Structurele groei
Op het gebied van huisvesting brengt deze groei echter ook een flinke uitdaging. Inmiddels zijn we met de gemeente en verschillende externe partijen in gesprek over een goede structurele oplossing. Er liggen nieuwbouw-plannen voor 'Het Nieuwe Sint Jozef': een project waarin onderwijs, kinderopvang, zorg en wonen worden gecombineerd. Een concept dat ons zeer aanspreekt en waar onze kernwaarden (open, aandacht, samen, eigenheid en met passie) goed bij passen. Deze nieuwbouw zal gerealiseerd worden aan de Groenestraat. Wij zijn dé centrumschool en voelen ons geworteld op deze plek in Nijkerk. 
Voor meer informatie over 'Het nieuwe Sint Jozef' en de voortgang van dit project verwijzen wij u graag naar de website van WSN: https://www.wsn.nl/projecten/in-ontwikkeling-het-nieuwe-sint-jozef/

Tijdelijke huisvesting
De afgelopen jaren hebben we de groei opgevangen met tijdelijke oplossingen. Met de gemeente zijn we nu tot een betere oplossing gekomen tot de nieuwbouw 'Het Nieuwe Sint Jozef' klaar is. 
Per 1 november 2022 hebben we een mooie dependance aan de Watergoorweg, naast sporthal Watergoor. Op onze hoofdlocatie behouden we kinderopvang en groep 1 t/m 4. Groep 5 t/m 8 zijn verhuisd naar de dependance. 

    

   

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Het Baken Nijkerk
Groenestraat 7
3861 CL Nijkerk
Bekijk op de kaart
[{"id":"820","name":"Bovenbouwlocatie","address":"Watergoorweg 44 TY","zipcode":"3861MA ","city":"Nijkerk","telephone":null,"email_address":null,"website":"https:\/\/goo.gl\/maps\/x143vBDv75G7nGV78","other_information":null,"latitude":"52.2269552","longitude":"5.4749953","tooltip":"<div class=\"mx_locator_map_item\"> <strong>Bovenbouwlocatie<\/strong><br \/> Watergoorweg 44 TY <br \/>3861MA Nijkerk <br \/><a href=\"https:\/\/goo.gl\/maps\/x143vBDv75G7nGV78\" target=\"_blank\">Route<\/a> <\/div>"},{"id":"819","name":"Onderbouwlocatie","address":"Groenestraat 7","zipcode":"3861CL","city":"Nijkerk","telephone":null,"email_address":null,"website":"https:\/\/goo.gl\/maps\/T5WCRx2oZJ8fdZsH8","other_information":null,"latitude":"52.2216353","longitude":"5.4820199","tooltip":"<div class=\"mx_locator_map_item\"> <strong>Onderbouwlocatie<\/strong><br \/> Groenestraat 7 <br \/>3861CL Nijkerk <br \/><a href=\"https:\/\/goo.gl\/maps\/T5WCRx2oZJ8fdZsH8\" target=\"_blank\">Route<\/a> <\/div>"}]